Скандальний демотиватор з Обамою виявився неправдою

Американський політичний оглядач Девід Лімбауг, який є затятим проповідником ультраконсервативних поглядів, розповсюдив у Твіттері фото-демотиватор, де зображено президента Обаму та його гіпотетичного конкурента на президентських виборах, губернатора Техасу Ріка Перрі - нібито у 22-річному віці.

На знімку Рік Перрі мужньо сідає в кабіну винищувача, натомість Обама в капелюсі і з цигаркою в зубах виглядає таким собі цивільним нікчемою, який "армії не нюхав". Коментуючи це фото, речник Перрі Марк Майнер зазначив, що "воно варте тисячі слів".

Насправді це фото демонструє, наскільки умовною, більше того, брехливою є подібна візуальна пропаганда. Симпатики Обами дуже швидко встановили, що Рік Перрі служив у авіації у мирний час і пілотував не винищувач, а транспортний літак С-130. Тож його фото на фоні винищувача - це типова "армійська показуха". Звертає на себе увагу пілотка на голові Перрі - у транспортнику так можна літати, а от у реактивному винищувачі - ніколи.

Що ж до Обами, то його знімок зроблений не у 22, а у 20 років, під час навчання в Occidental college. У 22 роки Барак Хусейн Обама навчався в Колумбійському університеті, який закінчив із відзнакою. А от у Перрі оцінки були нижчі від середніх - 2,2 бали.

Таким чином, пропагандистський демотиватор, замість того, щоб вказати на недоліки Обами на фоні його конкурента Перрі, натомість вказав на те, що в політичній пропаганді будь-які засоби ідуть в хід. І США в цьому сенсі нічим не цивілізованіші за Україну.

вибори обама пропаганда

Знак гривні
Знак гривні