Презентація нового iPhone відбудеться через 12 днів

Блог AllThingsD, що належить до мережі блогів Wall Street Journal, повідомив, що Apple представить публіці нове покоління смартфона iPhone у вівторок, 4 жовтня. Телефон надійде в продаж "через кілька тижнів" після презентації.

Найімовірніше, смартфон отрнимає назву iPhone 5 або iPhone 4S.

Наразі відомо дуже мало інформації про характеристики цієї моделі - попри те, що влітку в одному з барів Сан-Франциско було знайдено прототип смартфона. Оскільки це далеко не перший раз, коли iPhone "гублять і знаходять" в такий спосіб напередодні презентацій, ця подія була розцінена як чергова спроба "вірусної" реклами.

Для Apple презентація нового iPhone має критичне значення - і не лише тому, що це флагманський товар компанії, який відродив її культовий статус, фактично втрачений у 1990-ті роки, і по суті створив нову ринкову нішу "гламурних смартфонів". Річ у тім, що це буде перша презентація за останні роки, яку (вочевидь) проводитиме не Стів Джобс, а новий гендиректор Apple Тім Кук.

Споживчий інтерес до iPhone тримається не так на його технічних характеристиках (наразі на ринку достатньо моделей, які кращі за iPhone по "начинці" і не гірші за дизайном), а на рекламному іміджі, створеному харизмою Джобса. І якщо Кук не зможе надалі підтримувати "культ iPhone" на належному рівні, це неминуче призведе до втрати інтересу до її продукції.

Попередню модель iPhone представляв Джобс, тепер його в компанії більше нема

ринок технології

Знак гривні
Знак гривні