Кібер-ГУЛАГ: увязнених китайців в таборах змушують заробляти гроші в онлайн-іграх

За свідченнями одного з екс-ув"язнених китайського трудового табору Джіксі, вдень в"язні працюють на видобутку вугілля у відкритих копальнях "для держави", а вночі повинні заробляти вітуальні гроші в Інтернеті для своїх наглядачів, повідомляє Guardian

Ув"язнений на ім'я Ліу Далі повдомив, що в його випадку близько 300 інших в"язнів були змушені після 12-годинного робочого дня ще додатково займатися "gold farming" - "вирощуванням золота", термін який означає монотонні дії в онлайн-іграх типу "World of Warcraft", для того щоб заробити віртуальні гроші. Проте, останні є дуже ліквідними, і їх можна легко обміняти на гроші цілком реальні. Так, за свідченнями Далі у його випадку керівники табору заробляли 470-570 доларів на день, змушуючи ув"язнених багато додаткових годин займатися "gold farming" -ом.

У випадку, якщо в'язень не виконував "нічну" норму виробітку, його били або піддавали іншим тортурам. Комп'ютери практично не вимикалися, а в'язні працювали на них до тих пір, поки хоча б щось могли ще побачити.

За інформацією Guardian, подібна практика досить поширена в китайських таборах, що не дивно, враховуючи що загалом заробітки в онлайн-іграх лише в Китаї складають близько 1.5 млрд доларів на рік, також в цій країні найбільша у світі кількість голд-фермерів: близько 100 000 осіб, для яких це основна робота.

Екс-в'язень також повідомив, що іншими активностями ув'язнених було риття траншей, обтягування шкірою сидінь машин, які робилися для Японії та Півд. Кореї, вірізання зубочисток та паличок для рису, а також вивчення на пам'ять комуністичних партійних документів, "щоб віддати борг суспільству".

***

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Рахунок на BitCoin: 12A3CXQop4ofhJWTmdfffC1m2F5vVu1Wq1

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

Якщо ви зробили пожертву, то просимо повідомити нас по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com і вказати, на яку платіжну систему ви переслали кошти

в'язні ігри кібер-гулаг gold farming віртуальні гроші WoW майбутнє Китай

Знак гривні
Знак гривні