Єгиптяни святкуючи відставку Мубарака зґвалтували відому американську журналістку

Провідна кореспондент американського телеканалу Сі-Бі-Ес Лара Логан знаходиться в лікарні в США після того, як пережила побиття та знущанням сексуального характеру в Єгипті.

Напад на журналістку стався минулої п'ятниці, коли юрба на площі Тахрір у Каїрі святкувала звістку про те, що президент Єгипту Хосні Мубарак залишив свою посаду, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Лара Логан, її знімальна група та їхні охоронці "виявилися оточеними небезпечними елементами, що знаходилися на площі", йдеться у заяві телекомпанії Сі-Бі-Ес.

"Юрба, що прийшла в неконтрольований стан, з більш ніж 200 осіб" відокремила Логан від її колег та "піддала жорстокому і тривалому сексуальному насильству й побиттю".

Логан врятувало втручання групи жінок, що знаходилися в той момент на площі Тахрір, а також близько 20 солдатів єгипетської армії.

Минулої суботи Лара Логан разом зі своєю знімальною групою повернулася до Сполучених Штатів.

39-річна журналістка родом з Південної Африки обіймає посаду провідного кореспондента Сі-Бі-Ес з міжнародних справ. В останні роки вона багато працювала в Іраку та Афганістані.

За даними Комітету захисту журналістів, що базується в Нью-Йорку, у ході збурень у Єгипті 52 журналісти піддалися нападам і 76 були затримані владою.

Лара Логан. Фото з Бі-Бі-Сі

http://life.pravda.com.ua

У зв'язку з цим злочином, в американських ЗМІ виник скандал. Ряд авторів звинувачує Логан у тому, що вона "сексуальна блондинка, яка занадто добре виглядала" для подібної місії. Мері Вільямс з Salon відповідає у своїй публікації, що як би не виглядала Логан, автори подібних нападів на жертву насильства вчиняють, щонайменш, дуже негарно.

єгипет насильство

Знак гривні
Знак гривні