ООН після підриву росіянами Каховської ГЕС мовчить, натомість відзначає "День російської мови"

Українці обурені відсутністю реакції на підрив окупантами Каховської ГЕС з боку Організації Об’єднаних Націй. До того ж за кілька годин після воєнного злочину росіян організація опублікувала допис про "День російської мови".

"Вівторок – День російської мови. Стежте за @UnitedNationsRU, щоб бути в курсі новин про роботу ООН російською мовою", – написала організація.

e19c6ec-----------------------------------1-.jpg

Скриншот з твіттера ООН

Події в Україні у соцмережах ООН наразі не прокоментувала. Обурені такою реакцією українці почали активно реагувати на скандальний твіт у коментарях до посту.

Снимок экрана 2023-06-06 100357.png

Снимок экрана 2023-06-06 100613.png

Скриншот з твіттера ООН

"Росія здійснює масовану ракетну атаку по Україні вночі, вранці здійснює воєнний злочин, який загрожує екологічною та техногенною катастрофою.

ООН на своїй офіційній сторінці у твіттер говорить про день російської мови.

Я сподіваюсь, що система ООН буде реформована, країну-терористку, країну – воєнну злочиницю виженуть нарешті з РБ ООН.

А якщо вже ви хочете поговорити про російську мову – чом би твіттер екаунту ООН не розказати, як за допомогою цієї мови здійснюється лінгвоцид української та кримськотатарської в нашому українському Криму?

Або мови корінних малочисельних народів у росії?", – написала постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що публікація на сторінці ООН про День російської мови, зокрема, дозволяє загарбникам відчути безкарність за свої дії.

"Безкарність – це рушійна сила і основна російська зброя. Допоки ці нелюди відчувають себе безкарними, вони продовжуватимуть руйнувати цивілізований світ.

А безкарність нелюдам дозволяє відчути навіть глобальна міжнародна організація, яка покликана підтримувати мир у світі. Сьогодні, в день, коли російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, ООН оприлюднює публікацію про День російської мови.

Невже представники ООН не розуміють, що цим заохочують росіян діяти ще більш жорстоко, грубо, безжалісно і безвідповідально. Бо країна-терорист вже показала, що плює на всі міжнародні домовленості, підписані конвенції та норми", – зазначив Лубінець.

підрив каховської гес воєнні злочини рф оон екоцид

Знак гривні
Знак гривні