Скільки збитків завдав російським окупантам секретний український проєкт Black Box

Black Box, спільний таємний проєкт Головного управління розвідки (ГУР) МОУ, Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» та блогера Ігоря Лаченкова, завдав російським окупантам збитків на сотні мільйонів доларів.

Про це повідомили у ГУР МОУ.

"Лише протягом останнього місяця він завдав окупантам збитків на понад 700 мільйонів доларів. Результати роботи «Black Box» можна побачити на багатьох об’єктах окупантів, які знаходяться як на тимчасово окупованій, так і ворожій території", – розповіли у розвідці.

Зазначається, що протягом квітня-травня 2023 року результати роботи проєкту можна було спостерігати у логістичних центрах, транспортних вузлах, в місцях скупчення військової техніки й живої сили та на інших цілях.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов пояснив, що наразі можливо оприлюднити лише цю частину інформації про Black Box.

За його словами, проєкт спрямований на "зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки у цій війні".

319742242_489543509943074_8505341327376007843_n.jpg

Ілюстрація: "Повернись живим"

Нагадаємо, що торік за запитом Головного управління розвідки МО України Фонд «Повернись живим» спільно з блогером Ігорем Лаченковим зібрав 230 мільйонів гривень на секретний проєкт Black Box, який є масштабуванням попередньої, так само засекреченої ініціативи з «Повернись живим», загальною вартістю 40 мільйонів гривень.

З початку 2023 року в рамках проєкту акумульовано вже понад 270 мільйонів гривень. Як наголошують у ГУР, це дало змогу завдати суттєвих збитків оборонному сектору ворога та зменшити кількість його військ, які мали поповнити окупаційний контингент.

повернись живим втрати ворога гур black box

Знак гривні
Знак гривні