Навіщо росіяни підірвали дорогу на стику кордону України з РФ та Білоруссю (ВІДЕО)

30 травня російські окупанти підірвали дорогу в Чернігівській області на стику кордону України з Росією та Білоруссю.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

У відомстві додали, що причиною такого вчинку є бажання окупантів, щоб їх не захопили.

"Вчора на Чернігівщині прикордонні наряди Держприкордонслужби в обідній час зафіксували вибух, який пролунав на напрямку стику трьох країн. В подальшому було встановлено, що російські окупанти здійснили підрив дороги сполученням Чернігів-Брянськ.

Як бачимо, від "Київ за три дні" вони почали підривати дороги, певно, побоюючись, що Україна піде у наступ на обласний центр. Але Україна не агресор. Як я вже наголошував, наша держава виключно обороняється і Брянськ нам не треба. Однак нам треба падіння центру прийняття рішення, де було ухвалено розв’язати війну проти України, тож хай краще підірвуть його", – розповів в коментарі УП речник ДПСУ Андрій Демченко.

Водночас, як повідомляє Новинарня, російські “військкори” пишуть, що дорогу на Чернігівщині було підірвано, щоб “не допустити заходу українських ДРГ до Брянської області Росії”.

Нагадаємо, 22 травня російські підрозділи Російського добровольчого корпусу та легіону “Свобода Росії” здійснили рейд у Бєлгородську область (докладніше тут і тут). До цього у березні бійці РДК повідомили, що провели операцію на території Брянської області РФ.

Читайте також: Хто стоїть за легіоном "Свобода Росії" і що планують російські добровольці, – NYT

Як пише The Times , нині легіон “Свобода Росії” налічує від 500 до 1000 бійців, але, за словами речника легіону з позивним “Цезар”, є нібито “тисячі претендентів” з РФ, які хочуть приєднатися до їхніх лав, щоб піти на Москву і скинути путінський режим.

диверсії в рф підрив кордон дпсу

Знак гривні
Знак гривні