Німеччина розширила військову допомогу Україні: що отримають ЗСУ

Німеччина розширила список військової техніки, обладнання, автотранспорту та озброєння, яке надається Україні.

Оновлений список опубліковано на урядовому сайті Німеччини.

Зазначається, що список охоплює постачання із запасів збройних сил ФРН та німецької промисловості, а також фінансування заходів допомоги разом з партнерами.

"Фінансування ініціативи з розбудови безпекового потенціалу становить 5,4 млрд євро на 2023 рік (після 2 млрд євро на 2022 рік) та додаткові дозволи на взяття зобов'язань у наступні роки на суму 10,5 млрд євро. Ці кошти будуть використані насамперед на військову допомогу Україні.

Водночас вони будуть використані для поповнення запасів федеральних збройних сил для поставок в Україну, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з якого можуть бути відшкодовані витрати, пов'язані з наданням військової допомоги Україні, країнам-членам ЄС", – йдеться у повідомленні.

Що передає Німеччина

TRML-4D – це остання версія радара середньої дальності C-діапазону сімейства TRML, що розроблена компанією Hensoldt у 2018 році, інформує Мілітарний. Ця РЛС – основний засіб виявлення повітряних цілей в складі батареї ЗРК IRIS-T SLM.

csm_TRML-4D1200x774_981239e629.jpg

РЛС TRML-4D. Німеччина. Фото: Hensoldt

За даними розробника, мобільний радар з активною фазованою антенною решіткою здатен одночасно виявляти та супроводжувати до 1500 різних повітряних цілей на дальностях від 0,01 до 250 км з максимальною висотою виявлення 30 км.

Мостоукладальник Biber – це інженерно-бойова машина, яка несе та розгортає міст на переправі через річки, протитанкові рови та інші перешкоди. Машина виконана на танковому шасі Leopard 1. Машину розроблено відповідно до вимог Бундесверу у 1975 році. Всього для армії Німеччини було побудовано 105 таких машин.

Вантажівки Zetros виготовляє компанія Daimler AG. Вони використовуються для роботи в умовах екстремального бездоріжжя. Вантажівка має компонування, яке забезпечує швидкий доступ до двигуна для його ремонту та кращу стійкість автомобіля. Zetros доступний в трьох модифікаціях: Zetros 1833A (4×4), Zetros 2733A (6×6), Zetros 2743A (6×6).

Крім того, до переліку оновлень в списку запланованої до передачі техніки входять:

україна-німеччина військова допомога західна зброя

Знак гривні
Знак гривні