Понад 220 точок. З'явилася інтерактивна мапа з військовими об’єктами РФ у Криму

Створено інтерактивну карту анексованого у 2014 році Росією Кримського півострова з 223 діючими, тимчасовими та законсервованими військовими об'єктами Російської Федерації у 10 категоріях з геолокаціями у Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Серед цих об'єктів – військові аеродроми з інфраструктурою, пункти та місця базування кораблів, суден і катерів, доки, арсенали, склади озброєнь, продуктів та ОСН, військові містечка, військові частини, казарми, штаби та пункти управління, парки військової техніки та місця чергування засобів ППО, полігони та навчальні центри; деякі підприємства військово-промислового комплексу.

Усі ці дані з точними координатами та фотографіями розміщені на інтерактивній мапі, яку створили журналісти Крим.Реалії, проєкту Радіо Свобода «Схеми», фрилансери з Криму, військові експерти та фахівці Центральної служби новин RFE/RL.

Снимок экрана 2023-05-10 100828.png

Насамперед автори карти хочуть попередити кримчан про небезпеку, пов'язану з цими місцями.

За словами журналіста проєкту «Схеми» Кирила Овсяного, ця мапа складена з актуальних супутникових знімків Planet Labs за 2023 рік, на яких видно, що справді відбувається в окупованому Криму. Там можна розглянути у деталях, де і яку небезпеку несуть військові та інші об'єкти, пов'язані з Міноборони РФ та іншими російськими силовими відомствами.

Інтерактивна карта військових об'єктів РФ у Криму доступна за посиланням.

військові об'єкти рф карта крим

Знак гривні
Знак гривні