Slack розробляє власну версію генеративного штучного інтелекту

Компанія Slack оголосила про наступний крок в еволюції своєї платформи, на якому вона поставить штучний інтелект в центр користувацького досвіду, спростивши отримання інформації та побудову робочих процесів.

Про це пише TechCrunch.

Видання зазначає, що це лише анонси, і багато з цих функцій ще не доступні.

У компанії заявили, що вони працюють над тим, щоб впроваджувати ШІ різними способами по всій платформі. Минулого місяця це почалося з невеликого кроку ― партнерства з OpenAI, щоб додати застосунок ChatGPT до Slack, що є першою частиною набагато ширшого бачення ШІ на платформі. Наразі ця частина міститься в бета-версії.

Компанія запланувала кілька нових інтеграцій, зокрема SlackGPT, ― власну версію генеративного штучного інтелекту, побудовану на платформі Slack, яку користувачі та розробники можуть використовувати для створення досвіду, керованого штучним інтелектом. Вміст Slack є відправною точкою для побудови моделей, пов'язаних з платформою.

"Ми вважаємо, що Slack має унікальну перевагу, коли йдеться про генеративний ШІ. Значна частина інституційних знань з кожної теми, команди, робочого елементу та проєкту вже є в Slack через повідомлення, файли та кліпи, якими користуються щодня", ― розповіли у компанії.

Якщо поєднати це з партнерською екосистемою та платформою Slack, у клієнтів з'являється безліч можливостей для інтеграції штучного інтелекту у свої робочі процеси, пояснюють представники компанії: "Для початку Slack збирається впровадити штучний інтелект у користувацький досвід за допомогою SlackGPT, щоб допомогти клієнтам працювати швидше, краще спілкуватися, швидше вчитися тощо".

EinsteinGPT, особлива версія генеративного ШІ від Salesforce, анонсована в березні, також буде включена в Slack, що дозволить співробітникам ставити питання безпосередньо про контент Salesforce.

Інтеграція SlackGPT та EinsteinGPT все ще перебуває на стадії розробки, але вже сьогодні розробники можуть створювати власні інтеграції з різними LLM (Large language model ― велика мовна модель).

chatGPT технології ШІ slack

Знак гривні
Знак гривні