Вісім бригад "Гвардії наступу" готуються до боїв, ще будуть сформовані нові – очільник МВС

Вісім бригад "Гвардії наступу" повністю сформовані й надійдуть під командування Сил оборони після отримання бойового завдання.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Бригади ["Гвардії наступу"] сформовані повністю. Це вісім бригад. У нас є плани по формуванню додаткових бригад, бо на це є попит, а у нас є можливості", – розповів Клименко.

Він уточнив: "Ми доозброюємо бригади, які вже сформовані, вони пройдуть відповідне навчання – це 2-3 тижні – і паралельно розпочинаємо формування додаткових підрозділів".

Читайте також: "Гвардія наступу" вже готується до контрнаступу (ВІДЕО)

За словами Клименка, завдання кожної з цих бригад – проведення відповідних наступальних штурмових дій разом із Силами оборони під час військових операцій.

343840626_253875257032951_3110453866329550650_n.jpg

Бригада "Буревій". Фото німецького фотографа Reto Klar

"Від кожної бригади, від кожного підрозділу, від кожного військовослужбовця і поліцейського буде залежати успішність операції на тому чи іншому напрямку", – наголосив міністр.

Загальної чисельності бригад очільник МВС не конкретизував, зважаючи на безпекові питання, однак зазначив, що цю цифру можна вирахувати теоретично.

Читайте також: "Гвардія наступу" поповнилася ще однією бригадою – харківською "Хартією"

Відповідаючи на запитання про те, чи перебувають уже бригади "Гвардії наступу" під командуванням Сил оборони, міністр сказав: "Ні, вони надходять під командування Сил оборони після того, як буде бойове завдання".

деокупація гвардія наступу контрнаступ нацгвардія

Знак гривні
Знак гривні