Як розгорталися дії на фронті в останні сім тижнів: аналітика та деталізовані карти

OSINT-аналітик Jomini of the West зробив деталізований огляд з картами усього театру бойових дій російсько-української війни, охопивши період 20 лютого-07 квітня 23. ТЕКСТИ публікують перекладений тред з ілюстраціями автора.

Протягом останніх 7 тижнів тривав російський зимовий наступ, основні наступальні операції продовжувались у Кремінній, Бахмуті та Авдіївці. Росія досягла значних успіхів, українська оборона й надалі тримається.

FtIvB9pXsAI8LTT.jpg

Як погода впливатиме на воєнні дії. Сезон багнюки продовжуватиме перешкоджати маневру, особливо на сильно обмеженій місцевості. Погода сприяє діям невеликих штурмових груп. Нічні операції залишатимуться складними.

Північний оперативний напрямок залишається основною зоною підтримки як російських, так і українських сил. Діяльність, як і раніше, зосереджена на транскордонних артилерійських ударах уздовж ключових ліній зв'язку, щоб зірвати зусилля з відновлення та підготовки.

FtIwyotXwAIcRyb.jpg

Луганський напрямок. Темпи бойових дій на цьому оперативному напрямку сповільнилися як для російських, так і для українських сил. Бойові дії зосереджені у Гряниківці на річці Оскіл, Новоселівському (на північ від Сватового) та на ділянці між Червонопопівкою і Невським.

FtIxpzDWcAImm_1.jpg

Донецька область залишається ключовим напрямком для російських сухопутних військ. Події в Авдіївці були відсунуті на другий план через зосередженість на Бахмуті. Російські успіхи тут викликають найбільше занепокоєння щодо цілісності оборони українського стратегічного фронту на Донбасі.

FtI0V10WcAIfLq9 (1).jpg

Кремінський район. Наступальні дії ЗС РФ на цій ділянці фронту тривають, але темпи та масштаби сповільнилися. Продовжуються російські атаки через Серебрянський ліс у напрямку Серебрянки та Сіверського Дінця. 2-й армійський корпус РФ продовжив наступ від Шипівки в напрямку Білогорівки.

FtIy06YXoAAdosE (1).jpg

Бахмутський район. Бахмут залишається критично важливим об'єктом для маневру на Донбасі. Падіння Красної Гори в середині лютого стало поворотною подією для російських військ, оскільки створило тактичні умови для просування групи Вагнера та ДШВ вглиб північного Бахмута.

FtIzNBCWcB0UUl- (1).jpg

Авдіївський район. ЗС РФ досягли значних успіхів в Авдіївці, захопивши за останні 7 тижнів більше території, ніж з моменту відновлення бойових дій у лютому 2022 року. Успіх росіян дався їм дорогою ціною, однак це загрожує витіснити ЗСУ з підготовлених оборонних позицій.

FtIz7oAWYAAOu6A (1).jpg

Запорізька область. Найважливішою подією в Запорізькій області за останні 7 тижнів стала локальна контратака ЗСУ на південь від Оріхова у районі Новоданилівки.

FtI0fE7WcA0XUSb (1).jpg

Вугледарський район. Російські зусилля із захоплення Вугледара значною мірою припинилися. Це дозволило українським силам у районі Вугледара провести низку дрібномасштабних контрнаступів, які відкинули ті невеликі успіхи, яких росіяни досягли в січні 2023 року.

FtI0voYWcAUmDvQ (1).jpg

Херсонський напрямок. Російські війська продовжуватимуть активну оборону на річці Дніпро з акцентом на встановлення контролю над дельтою Дніпра. Збройні сили України продовжуватимуть промацувати російську оборону, а ракетні та артилерійські удари завдаватимуться по логістичних вузлах у Херсоні та Криму.

FtI1BraWcBYU5dO (1).jpg

Ситуація на морі. Чорноморський флот залишається зосередженим на силовому захисті суден, об'єктів і персоналу, а не на наступальних операціях або активному патрулюванні морських шляхів і північного узбережжя/літоралі Чорного моря.

FtI1IVxXgAE5Oj9 (1).jpg

Ситуація в повітрі. Російські повітряно-космічні сили продовжують надавати перевагу атакам на критично важливі об'єкти української інфраструктури та місця зосередження військ, а не придушенню української протиповітряної оборони. Українські "Хаймарси" та ударні БПЛА продовжуватимуть уражати російські центри постачання та управління.

FtI1QF2WcBo311H (1).jpg

стратегія хід війни тактика карти

Знак гривні
Знак гривні