На боці України. Новостворений Польський добровольчий корпус проводитиме спільні операції з російськими добровольцями (ВІДЕО)

«Польський добровольчий корпус» та «Російський добровольчий корпус», які воюють на боці України, оголосили про співпрацю: вони спільно проводитимуть бойові операції.

Бійці двох формувань вже проводять спільні тренування та злагодження.

«Польський добровольчий корпус» (ПДК) був створений у лютому. Підрозділ має власну матеріально-технічну базу та символіку. Їхнім символом стала емблема кавалерійського ескадрону «Гусарів смерті», який поляки створили у 1920 році для боротьби з більшовиками.

photo_2023-03-11_16-16-09.jpg

Емблема ПДК. Polski Korpus Ochotniczy/Telegram

Імовірно, поляків та росіян будуть залучати до операцій Головного управління розвідки Міністерства оборони України, пише Мілітарний. Раніше українські розвідники вже залучали до спільних операцій білоруських та російських добровольців.

За даними порталу Onet, Польський добровольчий корпус не входитиме до складу Інтернаціонального легіону, в якому досі воювали добровольці з Польщі. «Це буде незалежний від цього легіону спецпідрозділ, підпорядкований безпосередньо Міністерству оборони України», – пише видання. (Підпорядкування МО, вочевидь, це неточне визначення польського видання, адже МО не керує військовими частинами, ймовірно, йдеться про підпорядкування безпосередньо вищому командуванню ЗСУ – Тексти)

Організатором підрозділу є «невідомий громадянин Польщі», який воює з Росією від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Новий підрозділ має бути не «типовим фронтовим підрозділом», а займатися «розвідкою та диверсіями».

"В Україні вже діють два подібні підрозділи, сформовані з іноземців. Це Російський добровольчий корпус, що складається з росіян, які воюють за Україну, і Білоруський добровольчий корпус. Кожне з цих формувань налічує кілька десятків солдатів.

Польський підрозділ буде третім у своєму роді і, можливо, спочатку складатиметься з такої ж кількості людей. Одночасно з польським підрозділом формується аналогічний підрозділ з німців", – зазначає Onet.

Нагадаємо, на початку березня «Російський добровольчий корпус», що воює на боці України, здійснив операцію в Брянській області, щоб показати, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом Путіна. 6 квітня РДК заявив, що знову "виконав бойові завдання" у Брянській області.

РДК спецоперації польські добровольці міноборони

Знак гривні
Знак гривні