Окупанти хочуть відстрілювати диких тварин на острові Джарилгач на Херсонщині

У тимчасово окупованому Скадовському районі Херсонської області, в природному нацпарку "Джарилгацький" окупанти хочуть відстрілювати диких тварин та зайнятися ресторанним бізнесом.

Про це повідомляє Правда.Життя з посиланням на Центр журналістських розслідувань. 

Згідно з реєстраційними документами росіян, у лютому окупанти незаконно зареєстрували парк "Джарилгацький" за російським законодавством. Так зване "міністерство природних ресурсів і екології Херсонської області" призначило директором парку громадянина РФ Сергія Страмнова.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У реєстраційних документах йдеться, що основним видом діяльності нацпарку є "мисливство, відлов та відстріл диких тварин". Також в нацпарку окупанти хочуть дозволити рибальство, видобуток глини й солі, будівництво, перевезення пасажирів водним транспортом, екскурсійні послуги та ресторанний бізнес. 

"Схожі види діяльності окупанти прописали й для інших захоплених природоохоронних установ Херсонщини", – пишуть в Центрі журналістських розслідувань. Про те, якої шкоди російські загарбники завдають національним природним паркам Асканія-Нова, Кінбурнська коса та іншим, вони розповідають у своєму матеріалі "Заповідники у вогні".

окупація півдня тварини на війні природа України заповідник

Знак гривні
Знак гривні