На Херсонщині ЗСУ знищили рідкісний “арктичний” ЗРК Тор-М2ДТ росіян (ВІДЕО)

Воїни 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова Командування морської піхоти ВМС ЗСУ уразили російський ЗРК Тор-М2ДТ.

Аналітики з Ukraine Weapons Tracker стверджують, що це перше підтверджене знищення рідкісної російської системи протиповітряної оборони, яка передовсім призначена для використання в арктичних умовах.

Як інформує "Мілітарний", OSINT-дослідники з’ясували, що система ППО окупантів була уражена біля села Челбурда в Олешківській міській громаді Херсонського району Херсонської області. Нині ця територія перебуває під тимчасовою окупацією російських загарбників.

Ймовірно, для ураження Тор-М2ДТ були застосовані високоточні артилерійські 155-мм снаряди M982 Excalibur.

Polish_20230202_083322967.png

ЗРК Тор-М2ДТ

Російські окупаційні війська перекинули ЗРК у арктичній модифікації в Україну в грудні 2022-го.

Тор-М2ДТ є арктичним варіантом ЗРК Тор-М2, всі елементи якого розміщені на базі дволанкового гусеничного транспортера ДТ-30ПМ-Т1. За даними окупантів, ці ЗРК покликані не лише прикривати російські військові підрозділи, а й забезпечувати захист стратегічно важливих об’єктів у Арктичному регіоні РФ.

Такі комплекси ППО мала на озброєнні лише 80-та мотострілецька бригада берегових військ Північного флоту ВМФ РФ. Станом на 2020 рік росіяни мали 12 ЗРК Тор-М2ДТ.

втрати ворога херсонщина артилерія зсу знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні