Дитячого письменника Вакуленка викрали і вбили окупанти, серед яких був "Бєс". Фільм-розслідування

Журналісти-розслідувачі Суспільного оприлюднили документальний фільм про обставини зникнення і вбивства дитячого письменника Володимира Вакуленка.

Володимир Вакуленко народився і мешкав у селі Капитолівка, поблизу Ізюма. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, чоловіка викрали п’ятеро військових російської армії.

У середині вересня, одразу після того, як ЗСУ деокупували Ізюмський район, у місті виявили масове поховання. Там знайшли та ексгумували 451 загиблого. У могилі під номером 319 знайшли тіло вбитого Володимира Вакуленка.

У тілі письменника судмедексперти вилучили дві кулі 9-міліметрового калібру, що, ймовірно, можуть бути кулями від пістолета Макарова, розповів заступник начальника поліції Харківської області Сергій Болвінов. Нині слідство зосередилося на пошуку людини із позивним "Бєс", який був у групі людей, що забрали дитячого письменника. Це саме та людина, яку детально запам’ятав батько Вакуленка — низького росту із рудою бородою, при собі мав пістолет.

Після звільнення Ізюмського району батько письменника виконав прохання сина і відкопав згорток, що заховав у садку під час окупації. У березневому щоденнику Володимир Вакуленко виклав хроніку бомбардування рідного краю, а також описав потворність окупаційного режиму.

Обставини зникнення та загибелі українського дитячого письменника, а також уривки його щоденника з окупації — у документальному фільмі "Записи під вишнею".

воєнні злочини рф вакуленко розслідування

Знак гривні
Знак гривні