Відео дня. Німецький мостоукладач Biber працює на ЗСУ

Аналітична група Ukraine Weapons Tracker оприлюднила перші кадри з використанням мостоукладача Biber в Україні.

"Німецький броньований мостоукладач Biber на озброєнні української армії – саме цей, вочевидь, вже поклав міст на місце, тому не вистачає секцій. Україна вже отримала три таких машини, ще 13 будуть доставлені найближчим часом", – зазначають аналітики.

Як інформує "Мілітарний", Biber – це інженерно-бойова машина, яка несе та розгортає міст на переправі через річки, протитанкові рови та інші перешкоди. Машину розроблено відповідно до вимог Бундесверу.

Всього для армії Німеччини збудовано 105 таких машин. Також таку техніку експлуатують Австралія, Канада,  Нідерланди та Італія.

brueckenlegepanzer-biber-auf-strasse-2048x1152.jpeg

Фото: mil.in.ua

Biber базується на шасі танку Leopard 1. Замість башти він оснащений системою зведення мосту. Міст укладається горизонтально, основна перевага такої конструкції – непомітність для противника.

Міст має алюмінієву конструкцію та складається з двох секцій по 11 метрів. Загальна довжина – 22 метри й може охопити перешкоду довжиною 20 метрів.

Його може перетинати гусенична або колісна техніка класу MLC-50 (колісна техніка – 52,6 т, гусенична – 45,4 т). Також з обмеженнями на такому мосту може використовуватися техніка класу MLC-60.

Міст укладається впродовж трьох хвилин, у режимі транспортування секції переносяться одна над одною. Екіпаж машини складається із двох людей: водія та командира.

західна техніка україна-німеччина військова допомога

Знак гривні
Знак гривні