Ілюстрація дня. Зворушлива обкладинка Wprost про Різдво в Україні під час війни

На обкладинці свіжого номера польський тижневик Wprost розмістив ілюстрацію Павла Кучинського, яка показує, що через війну в Україні багато родин святкуватимуть Різдво окремо.

Обкладинку високо оцінили українські урядові видання, іноземні журналісти та читачі, пише Wprost.

"У Польщі та в окопах під Бахмутом наші серця б'ються в унісон. У горі та в радості – разом. Дякуємо нашим польським друзям, які дали притулок нашим родинам, які допомагають нашим воїнам. Дякуємо Wprost за цю потужну обкладинку. Любов об'єднує. І не тільки на Різдво", – йдеться у твіттер-дописі Міністерства оборони України.

«Це буде важке Різдво. Під час свят у житті багатьох українців панує мовчанка, відчутним слідом якої буде вільне місце за столом", – пишуть автори Wprost Анастасія Богдан і Магдалена Фріндт.

"Нас [поляків] привчили до того, що саме нам найгірше. Різдво – ідеальний час для того, щоб ми перестали жаліти себе через інфляцію, партію «Право і справедливість» та інші лиха, які нібито нас переслідують. Насправді ми живемо, як пончики в маслі, порівняно з тим, що переживають усі навколо", – пише журналіст Якуб Мельник.

FkTA9EkX0AIjuua1.png

різдво слава зсу війна зима

Знак гривні
Знак гривні