"Український народ ніколи не пробачить нам". Останнє слово на суді російського опозиціонера Яшина (ВІДЕО)

Російський опозиційний політичний і громадський діяч Ілля Яшин виступив з останнім словом на засіданні Мещанського суду Москви. Він закликав Путіна негайно зупинити війну з Україною, а своїх прихильників – не боятися та продовжувати опір.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Іллю Яшина звинувачують у поширенні фейків про російську армію через те, що він розповідав росіянам про звірства їхньої армії в Бучі. Прокуратура просить для нього 9 років позбавлення волі та хоче ще на 4 роки після звільнення заборонити йому користуватися інтернетом. Вирок мають винести 7 грудня.

Виголошуючи своє останнє слово на суді, російський опозиціонер зазначив, що влада хоче примусити його мовчати, і пообіцяв не відмовлятися від правди навіть за ґратами.

Яшин подякував судді за відкритий процес. І сказав, що очікує на обвинувальний вирок, але просить суд не допустити несправедливості.

Опозиціонер також звернувся до президента РФ Путіна.

"Ви, мабуть, самі вже розумієте, яку тяжку помилку зробили 24 лютого. Нашу армію не зустрічають квітами. Нас називають карателями та окупантами. З вашим ім'ям тепер міцно асоціюються слова "смерть" та "руйнування". Ви принесли страшну біду українському народові, який, мабуть, ніколи не пробачить нам", – сказав він.

Яшин звинуватив Путіна в тому, що сотні тисяч росіян мусять тікати з країни, ховаючись від мобілізації, а економіка руйнується.

"Нехай мої слова пролунають голосом кричущого в пустелі, але я закликаю вас, Володимире Володимировичу, негайно зупинити це безумство. Необхідно визнати політику щодо України помилковою, вивести війська з її території та перейти до дипломатичного врегулювання конфлікту", - звернувся політик до Путіна.

Яшин пообіцяв своїм друзям та прихильникам стійко витримати всі випробування. І закликав росіян стояти за свої вулиці, міста та один за одного.

яшин російська опозиція рашизм путінізм диктатура

Знак гривні
Знак гривні