Прогноз Інституту вивчення війни щодо успіху ЗСУ на фронті взимку

Здатність українських військових зберегти перевагу над ворогом та продовжити успіхи на полі бою взимку залежить від того, наскільки Сили оборони будуть послідовними своїй операції. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

За словами українських офіційних осіб, ЗСУ протягом зими продовжуватимуть наступальні операції. Збройні сили України планують закріпити успіхи та не дати окупантам перехопити ініціативу на фронті.

Проте американська розвідка заявила, що темпи війни в Україні можуть знизитися взимку.

Як зазначають експерти Інституту вивчення війни (ISW), здатність України утримувати військову ініціативу та продовжувати динаміку поточних оперативних успіхів залежить від того, чи будуть українські сили продовжувати проводити послідовні операції протягом зими 2022-2023 років.

«Погодні умови взимку 2023 року, ймовірно, визначать тимчасові рамки, протягом яких Україна зможе вести маневрові бойові дії та продовжувати серію оперативних успіхів із мінімальними паузами».

Аналітики припускають, що ЗСУ, ймовірно, готуються скористатися перевагами замерзлого ґрунту для полегшення просування у порівнянні з рухом багнюкою, притаманною осіннім місяцям.

Ключові висновки аналітиків ISW:

.

стратегія контрнаступ зсу війна зима

Знак гривні
Знак гривні