Росія готується до чергової ракетної атаки по Україні (СУПУТНИКОВІ ЗНІМКИ), – Spiegel

Новий масований ракетний удар Росії по Україні, схоже, неминучий.

Про це пише Spiegel, інформує Zn.ua.

Німецьке видання зазначає, що супутникові знімки від компаній Maxar Technologies та Planet Labs свідчать про незвичайну активність на аеродромі «Енгельс-2» під Саратовом – майже два десятки бомбардувальників дальньої дії Ту-95 та Ту-160.

155086_main.jpg

«Активність на базі надзвичайно висока», – підтвердив Spiegel незалежний військовий аналітик Арда Мевлютоглу. Там, коментує експерт, можна побачити паливозаправники, ящики з боєприпасами, транспортні засоби та ремонтні матеріали.

155087_main.jpg

«Також цікаво, що багато великих вантажних літаків припарковано на асфальті, що вказує на недавню велику партію на базу, можливо, крилаті ракети, – каже Мевлютоглу. – Надзвичайно велика кількість бомбардувальників на асфальті свідчить про збільшення операцій, якщо не про неминучу широкомасштабну атаку».

155088_main.jpg

З ним погоджується Конрад Музика, військовий експерт Rochan Consulting.

«На землі багато рухів, багато літаків обслуговуються і, очевидно, готуються до нових місій, – каже Музика. – Ви також бачите візки, які можуть використовуватися для транспортування крилатих ракет Х-55 або Х-101».

155089_main.jpg

На думку аналітиків, «Енгельс-2» є однією з найважливіших баз російських ВПС. Там базуються два полки стратегічних бомбардувальників, які є частиною російської тактики повітряного ядерного стримування.

Нагадаємо, Військово-морські сили ЗСУ повідомляють, що в акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебувають дев’ять військових кораблів РФ, у тому числі носій крилатих ракет тип «Калібр».

ракетний терор РФ масована атака росія терорист

Знак гривні
Знак гривні