У Києві житлові будинки, прив’язані до об’єктів критичної інфраструктури, вимикатимуть у ручному режимі

У столиці планують ручні відключення світла в житлових будинках, які під’єднані до ліній критичної інфраструктури.

Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Він нагадав, що у будь-якому населеному пункті є об’єкти критичної інфраструктури, які важливо заживити якомога швидше. Їх підключають найпершими й вони не беруть участь в екстрених відключеннях. Перелік таких об’єктів визначає місцева влада.

"Разом з ними до ліній можуть бути підключені звичайні житлові будинки. Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається – то енергетики їх перемикають. Це нешвидкий процес, однак з хорошим прогресом: раніше на столицю таких будинків було 2000, зараз – 745.

Але є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб вимикати разом з усім містом. Проте і по них очікується адміністративне рішення – ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема", – зазначив Коваленко.

Гендиректор YASNO також повідомив, що час, який кияни проводять без світла, скорочується. "Але поки що ми все одно в режимі екстрених відключень. Стабілізаційні графіки не діють, але ми на них орієнтуємося і до них наближаємося", – додав Коваленко.

відключення світла київ енергетичний фронт

Знак гривні
Знак гривні