Російські окупанти підривають усі мости на правобережжі Херсонщини, – Хлань

На Херсонщині російські загарбники підривають усі мости на правобережжі.

Про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«Окупанти підірвали не лише Дар’ївський і Тягинський мости, вони підірвали міст на виїзді зі Снігурівки у бік Херсона через канал, підірвали міст у Новокаїрах, підірвали міст у Миловому. Тобто окупанти підривають зараз абсолютно всі мости, які є на правобережній частині Херсонщини», – зазначив Хлань.

photo_2022-11-09_11-44-06.jpg

Дар'ївський міст. Фото: mil.in.ua

За його словами, загарбники готують таким чином собі відхід для того, щоб пригальмувати натиск ЗСУ.

photo_2022-11-09_11-49-47.jpg

Знищений міст поблизу Снігурівки. Фото: mil.in.ua

Хлань також поінформував, що військові РФ посилилися у селах Козацьке і Веселе – на підступах до Каховської ГЕС. Також, як відзначив депутат облради, з’явилася інформація, що загарбники посилили фортифікаційні споруди у Наддніпрянському – це поворот з Бериславської траси на Снігурівку. На його думку, це посилення загарбники роблять для того, щоб забезпечити відхід своїх частин з лінії фронту.

«Тобто, можна казати, що під натиском наших Збройних сил окупанти готуються і роблять все можливе, щоб це був не абсолютний провал фронту, а щоб це виглядало начебто як плановий відступ від лінії фронту», – зазначив Хлань.

Як повідомляє херсонське видання «Мост», росіяни підтвердили підрив трьох мостів в тилу своєї ж армії на Херсонщині – Дар’ївський, Тягинський та Нововасилівський мости.

звільнення півдня херсонщина мости

Знак гривні
Знак гривні