Російська армія у районі Вугледара зазнала колосальних втрат, — ОК Схід

Російська армія зазнає "безпрецедентних" втрат, як для XXI століття, в Донецькій області, а саме в районі Бахмута, Авдіївки та Вугледара.

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. Під час телемарафону він назвав цей регіон "епіцентром війни". 

"Там тривають найбільш жорстокі та криваві бої, противник застосовує всі види артилерії та авіації. Інформація про те, що 155-а бригада морської піхоти армії РФ зазнає великих втрат під Вугледаром — це правда, — зауважив Череватий. — Вони вже чекають на "офіцерів-вихователів" з тихоокеанського флоту, щоб погасити бунт і підіймати моральний стан". 

Він додав, що втрати ворога в регіоні наближені до ситуації під час Другої світової війни.

Нагадаємо, раніше російське видання "Медуза" опублікувало матеріал про те, що військовослужбовці зі 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту надіслали губернатору Примор'я Олегу Кожем'яко листа зі скаргами на дії командування, що допустило великі втрати.

Так, російські морпіхи скаржилися, що втратили сотні людей за чотири дні на Донбасі.

Після цього російські військові блогери опублікували та розповсюдили листа, в якому стверджувалося, що російське військове керівництво покинуло бригаду.

Тим часом в Інституті вивчення війни зазначають, що становище російських військ у Павлівці на Вугледарському напрямку, імовірно, жахливе.

Аналітики ISW зауважують, що "публічна відповідь міноборони Росії на обурення "блогерів" вказує на те, що деякі пропагандисти мають значні важелі впливу на МО РФ в інформаційному просторі, а також припускають, що ситуація в Павлівці досить жахлива, щоб вимагати відповіді".

1_4_24.png

Разом з тим президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному вечірньому зведенні прокоментував інформацію про колосальні втрати окупантів у районі Павлівки та порадив росіянам врятуватись не скаргами, а жорстким протестом.

Джерела: ZN.ua, РБК-Україна

втрати ворога битва за донбас армія РФ

Знак гривні
Знак гривні