США загалом передадуть Україні вісім систем ППО NASAMS, – Пентагон

Україна сумарно отримає від США вісім систем протиповітряної оборони NASAMS.

Про це повідомляє офіційний сайт Пентагону.

Зазначається, що США зобов'язалися надати вісім NASAMS та боєприпаси до них.

"Два з них будуть в Україні найближчим часом, а ще шість будуть надані пізніше. Ми також взяли на себе зобов'язання щодо надання комплексу систем протидії БПЛА, включно з системою VAMPIRE та іншими радіолокаційними системами, оскільки ми знаємо, що загроза безпілотних літальних апаратів також є серйозною на цей момент", – йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, Сполучені Штати планують передати Україні перші системи протиповітряної оборони NASAMS вже у листопаді. Згодом Грег Хейз – виконавчий директор компанії-виробника NASAMS – заявив, що Raytheon Technologies вже передала уряду Сполучених Штатів Америки дві сучасні системи протиповітряної оборони NASAMS, призначені для України.

Fedq2zWWIAAefyU.jpg

ЗРК NASAMS. Фото: mil.in.ua

У Пентагоні також зазначили, що Україна отримуватиме системи ППО і від інших країн.

"Зовсім недавно Німеччина надала чотири системи IRIS-T. І вони дуже добре використовуються в Україні. Іспанія відгукнулася на заклик надати систему протиповітряної оборони HAWK.

Ми заохочуємо інших до того, щоб вони розглянули можливість надання цих систем ППО. Низка країн також передала боєприпаси для NASAMS", – повідомили у міноборони США.

NASAMS ППО пентагон

Знак гривні
Знак гривні