Бухгалтери вимагають скасувати блокування податкових накладних на час воєнного стану

З'явилася електронна петиція з вимогою скасувати блокування податкових накладних на час воєнного стану, оскільки такі умови створюють підґрунтя переходу бізнесу у "тінь".

"У цей складний воєнний час, український бізнес намагається працювати сумлінно та допомагати військовим, але ускладнена можливість нормальної роботи через блокування податкових накладних (уже ніхто не вірить у те, що тут немає ручного втручання).

При реєстрації податкових накладних за жовтень 2022 року почалися нові масові блокування ПН (знову змінені формули в програмі податкової для блокувань ПН – підозрюють бухгалтери за масовими блокуваннями звичайних операцій), при чому блокуються ті операції (особливо послуги), що є постійними для підприємств (блокується 90% від загальної кількості ПН у платника податків)", – зазначають автори петиції.

Через це пропонується повністю скасувати блокування податкових накладних на час воєнного стану, оскільки такі умови створюють підґрунтя переходу бізнесу у "тінь". Після закінчення війни, перемоги України, розробляти нові параметри програми, для виявлення дійсних зловживань.

"Сервер ДПС працює тільки в будні, тільки з 8-00 до 18-00, при чому час реєстрації в кращому випадку проходить найменше 4 години. Коли сервер податкової не працює, платникам податків не подовжується термін реєстрації, хоча це по "вині" податкової. Також в чому проблема, залишати сервер працювати на вихідні, цілодобово. Коли 15 число припадає на суботу, втрачаються дні для реєстрації. Тобто порушується право платника податків про кількість наданих днів для реєстрації.

Бухгалтери України пропонують залишити в спокої час реєстрації, щоб реєстрація ПН працювала цілодобово без вихідних (як це було на самому початку, коли було створено таку реєстрацію), і якщо сервер податкової не працює (1 день, 2 дні, чи 3 дні) - то ці дні автоматично додавали до крайнього дня реєстрації (звичного режиму), і щоб не мали права накладати штрафи за реєстрацію в "додаткові дні".

Потрібно, щоб про проблеми з реєстрацією ПН писали на головній сторінці ДПС, а не навпаки, платники податків шукають можливості реєстрації і немає ніяких виправдань для них – результат, штрафи", – пишуть автори петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням.

воєнний стан бізнес дпс бухгалтерія податки

Знак гривні
Знак гривні