Чехія віддасть Україні військову техніку в межах «кругового обміну» з Німеччиною

Німецька компанія Rheinmetall уклала угода в рамках «кругового обміну» з Чехією на постачання танків Leopard та броньованих ремонтно-евакуаційних машин Buffel. Натомість чеська техніка поїде до України.

Про це пише пресслужба Rheinmetall, інформує "Бабель".

«Збройні сили Чехії отримають основні бойові танки Leopard 2A4 і броньовані евакуаційні машини Buffel. Своєю чергою чеські військові передадуть Україні військову техніку», — йдеться у повідомленні.

Угоду підписали у Празі 11 жовтня. На церемонії був присутній командувач сухопутних військ Чехії, директор з озброєння міноборони Німеччини та представник компанії Rheinmetall.

Угода передбачає не лише постачання техніки, а ще й боєприпасів, запасних частин та обладнання для ремонту. Перші одиниці техніки Чехія отримає вже у грудні 2022 року, а весь контракт планують закрити до кінця 2023 року.

Яку саме техніку Чехія віддасть Україні — невідомо, однак, найпевніше, йтиметься про радянські танки та бронемашини. На озброєнні у чеській армії є модернізації танків Т-72, а також БМП-1 та БМП-2.

20221003_101310-1536x1407.jpg

Танк Т-72 від Чехії для України. Фото: організатори проєкту «Подарунок для Путіна»

Нагадаємо, що у межах громадського проєкту «Подарунок для Путіна», який ініціював чеський бізнесмен Далібор Дєдек, у Чехії зібрали за місяць €1,22 млн на модернізований танк Т-72 Avenger для ЗСУ.

Організатори проєкту купили не лише танк, а й боєприпаси для нього і домовились про доставлення в Україну. Увесь процес відбувався за участі міноборони Чехії.

союзники військова допомога німеччина україна-чехія

Знак гривні
Знак гривні