ЗСУ звільнили від російських окупантів 8 населених пунктів на Херсонщині, зокрема ключовий Давидів Брід (ВІДЕО)

Збройні Сили України звільнили 8 населених пунктів у Херсонській області.

Про це 4 жовтня у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні маємо хороші новини з передової. 

Перше: українська армія здійснює на півдні нашої країни доволі швидкий і потужний рух у межах поточної оборонної операції. Від російського псевдореферендуму звільнено вже десятки населених пунктів лише за цей тиждень. Це на Херсонщині, Харківщині, Луганщині й Донеччині разом.

Зокрема, з військових зведень із Херсонщини: звільнені від окупанта та стабілізовані населені пункти Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика й Мала Олександрівки та Давидів Брід. І це ще далеко не повний перелік...

Наші воїни не зупиняються. І це лише питання часу, коли виженемо окупанта з усієї нашої землі", – сказав Зеленський.

Без_імені6 (1).png

Карта: DeepState

В Оперативному командуванні "Південь" також підтвердили, що Збройні сили України звільнили вісім населених пунктів Херсонської області.

"За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції із визволення територій Херсонщини з-під окупації наші підрозділи звільнили, закріпили та відновили державний прапор України у восьми населених пунктах Бериславського району", – йдеться у повідомленні.

Чому важливе звільнення Давидового Броду

Давидів Брід – село у Великоолександрівській селищній громаді Бериславського району Херсонської області.

Населений пункт окупували в ніч з 12 на 13 березня. Українським військовим вдалося звільнити Давидів Брід 31 травня, але 17 червня село знову захопили окупанти.

Давидів Брід був важливим оборонним вузлом окупантів, за нього кілька місяців точилися важкі бої зі значними втратами з нашого боку.

"Давидів Брід – це був величезний опорний пункт peed’арів, звідки нещадно працювали всі їхні смертовбивчі засоби, калічачи та вбиваючи наших братиків і сестричок

Наша медрота вивезла немало тих, кому здорову молодість peed’ари пересрали саме там.

Після того, як над Давидовим Бродом знову здійнявся український прапор, ще один демонічний оплот втратив здатність калічити й вбивати українців", – написав у фейсбуці музикант і військовий медик Андрій Жолоб.

Загалом звільнення восьми населених пунктів Бериславського району, зокрема Давидового Броду, – одного з ключових на плацдармі за Інгульцем на Херсон – ламає оборону ЗС РФ на півночі Херсонщини.

контрнаступ зсу звільнення херсонщини давидів брід

Знак гривні
Знак гривні