"Приєднання" окупованих територій – фатальна помилка Путіна, тепер усі чекатимуть зміни режиму в РФ, – Зеркаль

Радниця міністра енергетики України й ексзаступниця глави МЗС Олена Зеркаль пише, що оголошення Путіним "приєднання" окупованих Росією українських територій – точка неповернення до будь-якої дипломатії з цим режимом. Далі пряма мова.

Усі заяви про "референдуми" з боку Росії — чистий фейк. Рішення про оголошення "приєднання" чогось до чогось — фатальна помилка путіна, точка неповернення до будь-якої "нормальної" дипломатії з цим режимом.

Путін загрався в маніпуляції і, схоже, почав вірити у власну брехню. Пітер Померанцев влучно описав пропагандистську політику кремля: "Nothing is true and everythimg is possible" ("Нічого не є правдою і все можливе"). Росіяни так сильно розкрутили пропагандистську машину, що почали в це вірити.

Саме тому ухвалюють якісь рішення про "приєднання", щоб з одного боку переконати власних громадян і світ в "нормальності" власних дій, а з іншого — тотально знецінити право, цінності та взагалі все людське.

І одночасно намагаються вести перемовини на закритих дипломатичних зустрічах. Так, ніби нічого не відбулося.

Королева балагану — речниця МЗС Захарова — нещодавно публічно заявила, що "Росія готова до обговорення знакового договору про контроль над ядерними озброєннями". Публічна заява щодо надзвичайно важливої для американців теми означає, що з кремлівською командою вже не говорить ніхто.

Після "референдумів", ядерного та енергетичного шантажу та цинічної поведінки в ООН говорити з ними абсолютно без сенсу. Кремль не сприймають переговорником, як би він не старався показати себе "сильним" чи "крутим". Багаторічна успішна політика перемовин за принципом підняття ставок та провокацій нарешті дала збій.

Кремль буде нею користуватися ще якийсь час, але жодних результатів російському режиму це не принесе. G7, ЄС, США для будь-яких переговорів тепер чекатимуть зміни режиму і появи нових осіб.

путін зеркаль окуповані території

Знак гривні
Знак гривні