"Чергове дно": Міносвіти і фонд букмекера й організатора азартних ігор Parimatch підписали меморандум про співпрацю

Міністерство освіти та науки України та Parimatch Foundation підписали меморандум про співпрацю, повідомила пресслужба МОН. Ця новина наразилася на критику громадськості, адже компанія Parimatch провадить букмекерську діяльність та організовує азартні ігри в інтернеті.

"Підвищення компетентностей та навичок освітньої діяльності, впровадження нових сервісів в освітній процес, вдосконалення інклюзивної системи освіти, поліпшення ментального та фізичного здоров’я дітей та молоді, а також популяризації впровадження сучасних програм та методик. Над цим разом працюватимуть Міністерство освіти і науки України та міжнародний благодійний фонд «Parimatch Foundation» відповідно до меморандуму", – заявили у МОН.

Допис про підписання меморандуму на фейсбук-сторінці Міносвіти рясніє обуреними коментарями на кшталт: "Наступна співпраця з Порнхаб, Джек Деніелс ? Ви там зовсім прифігіли?", "Щоб під час онлайн уроків діти ставки робили?", "Ну всьо, тепер МОН буде вчити дітей як робити ставки на спорт. Що далі? Співпраця з Онліфанс та Порнхаб, щоби дівчата після школи могли здобути професію вебкам-моделі?))", "Ви здуріли?!!!!! Де діти, а де - букмекерська контора?!! Котра, до того ж не вийшла з росіі!!!!", "Даю ще ідеї для співпраці: ТМ Хортиця, Філіп Моріс та Брітіш Амерікан Табако, УПЦ Московського патріархату".

Буфер обміну02.jpg

"Букмекерська контора, яка організовує азартні ігри, буде дбати про освіту і ментальне здоров'я?" – запитує виконавча директорка Інститут масової інформації Оксана Романюк.

Народний депутат Роман Грищук назвав підписання меморандуму про співпрацю між МОН і Parimatch "черговим дном". "Ми, звичайно, легалізували гральний бізнес в Україні, але не на стільки, щоб він з Міністерством Освіти і Науки підписував меморандум про співпрацю. Чергове дно", – написав він.

Громадський діяч, один із координаторів руху "Ми – європейці" Сергій Кошман також прокоментував укладений меморандум: "Кажуть, після підписання меморандуму про співпрацю між МОН і Parimatch Foundation наша освіта нарешті отримає доступ до мільярдів, які наркокартелі відмивають через гральний бізнес".

"Ще МОЗ з Макдональдс обов‘язково треба. І Міністерство молоді з Green Card", – додав він.

Буфер обміну02.jpg

скандал азартні ігри освіта мон

Знак гривні
Знак гривні