Найбільший разовий пакет допомоги від США містить боєприпаси до ЗРК NASAMS, самі системи надійдуть пізніше

Міністерство оборони США оприлюднило перелік озброєння, яке увійде у найбільший разовий пакет військової допомоги від США вартістю $1 млрд.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

Зазначається, що пакет передбачає чимало видів боєприпасів, зброї та обладнання, які український народ «так ефективно використовує для захисту своєї країни».

США нададуть Україні:

Вміст нового пакету військової допомоги прокоментував заступник голови Пентагону Колін Каль, інформує Бабель.

Каль пояснив, що у переліку озброєння немає нових систем HIMARS, оскільки зараз пріоритетнішим є питання постачання боєприпасів до уже наявних РСЗВ.

«Ми вже відправили 16 систем HIMARS, що насправді досить багато. Знову ж таки, це не ті системи, що, за нашими оцінками, потрібні сотнями, щоб чинити такий вплив. Це системи точного наведення для дуже конкретних типів цілей, і українці використовують їх саме так», — сказав Каль.

Він зазначив, що Британія й Німеччина зобовʼязалися поставити Україні по три схожі з HIMARS системи — M270 і MARS II відповідно.

За його словами, у новому пакеті допомоги будуть високоточні боєприпаси GMLRS для HIMARS, які вражають цілі на відстані 70 км.

«Використання цих боєприпасів можна порівняти з авіаударом з точковим наведенням: за їх допомогою ЗСУ вражають вузли командування та управління, центри забезпечення та логістики, ключові радарні системи», — додав він.

Також Каль, якого цитує пресслужба Пентагону, пояснив, що у новому пакеті допомоги немає NASAMS, але є ракети AMRAAM для NASAMS. "Постачання NASAMS готуються. Ми думаємо, що вони прибудуть в Україну в наступні кілька місяців",— заявив Кол.

україна-сша військова допомога західна зброя

Знак гривні
Знак гривні