Десятки артилерійських систем, сотні дронів та понад 1600 одиниць протитанкової зброї: новий пакет допомоги Україні від Британії

Найближчими тижнями Велика Британія поставить в Україну десятки артилерійських систем, сотні безпілотників і понад тисячу одиниць протитанкової зброї.

Про це повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес.

Понад 20 155-мм самохідних установок M109 та 36 105-мм артилерійських систем L119 незабаром надійдуть до України, оголосив міністр оборони Великої Британії, виступаючи сьогодні у парламенті.

0.jpg

Гаубиця L119. Фото з відкритих джерел

Також Воллес додав, що ЗСУ отримають радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 000 боєприпасів для артилерії радянських часів, яка є на озброєнні в Україні.

Це озброєння посилить здатність української армії захищатися від невибіркового використання артилерії Росією, зазначив міністр.

Протягом найближчих тижнів Велика Британія також відправить ще понад 1600 одиниць протитанкової зброї, а також безпілотники, включно з сотнями повітряних дронів-камікадзе.

У Міноборони Об'єднаного Королівства зазначили, що на сьогодні в Україну відправлено 6900 протитанкових комплексів NLAW, Javelin, ракет Brimstone та іншої протитанкової зброї, а також 16 тисяч артилерійських снарядів, шість автомобілів Stormer із зенітними ракетними установками Starstreak та сотні ракет.

Велика Британія також поставила морські ракети Brimstone, реактивні системи залпового вогню, 120 бойових броньованих машин та велику кількість нелетальної допомоги, включно з понад 82 000 шоломів, 8 450 комплектів бронежилетів та понад 5 000 приладів нічного бачення.

"Масштаби та асортимент обладнання, що надається нами, демонструють силу нашої рішучості. Разом із нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо Україну інструментами для захисту своєї країни від незаконного вторгнення Путіна", – сказав міністр оборони Бен Уоллес.

Це збільшення постачання відбулося після того, як прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив у червні, що Велика Британія надасть Україні ще 1 мільярд фунтів стерлінгів військової підтримки. Від початку повномасштабного вторгнення РФ Лондон допоміг Києву вже на 2,3 млрд фунтів.

військова допомога зброя україна-британія

Знак гривні
Знак гривні