США нададуть додаткові HIMARS. Резніков каже, що загалом треба щонайменше 50 систем

Білий дім цього тижня має оголосити про новий пакет військової допомоги Україні, який міститиме додаткові системи HIMARS.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на брифінгу у вівторок оголосив координатор Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

"Ми продовжимо надавати Україні історичні рівні безпекової допомоги. Пізніше цього тижня адміністрація оголосить про новий пакет допомоги із військовим обладнанням для України. Це буде 16-ий такий пакет на підтримку України з початку президентства Джо Байдена", – сказав він.

292101697_377890834441248_1315381420551707359_n.jpg

HIMARS в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Кірбі уточнив, що до нового пакета допомоги увійдуть додаткові системи HIMARS, "які українці використовували дуже ефективно для зміни ситуації на полі бою", а також додаткові снаряди для реактивних систем залпового вогню й артилерії.

Нагадаємо, що в інтерв'ю "Радіо Свобода" посол України в США Оксана Маркарова заявила, що американські партнери вражені майстерністю, з якою застосовують західну зброю військові ЗСУ.

"Від наших партнерів на політичному рівні, і особливо від колег з Пентагону, з різноманітних, скажімо так, департаментів ми постійно чуємо захоплення, я не побоюсь навіть цього слова, не тільки сміливістю українців і наших Збройних сил, але також і тим, наскільки майстерно на полі бою, в таких тяжких умовах і наскільки ефективно ми використовуємо всю зброю, яка є в України", – сказала Маркарова.

Читайте також: Скоротити війну. Україні слід надати 60 HIMARS, щоб змінити баланс сил – WP

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна використовує системи HIMARS як «хірургічний скальпель», а додаткові постачання дозволять Києву повністю знищити російську логістику та уникнути тактики масованих атак з великими втратами.

Резніков заявив, що Україні треба щонайменше 50 HIMARS і M270, щоб ефективно стримувати російські війська, і щонайменше 100 таких систем – для ефективної контратаки та «зміни правил гри» на полі бою

HIMARS військова допомога україна-сша

Знак гривні
Знак гривні