Як за останні кілька днів знизилася інтенсивність російських обстрілів і збільшилася українських (КАРТИ)

Карти, оприлюднені Phillips P. OBrien, демонструють, як за останні кілька днів знизилася інтенсивність обстрілів з боку росіян.

"Найкращий спосіб побачити зниження інтенсивності вогню з боку російських військ за останні кілька днів – порівняти триденні карти. Подивіться на 10–12 липня та 7–9 липня. Є дві речі, які впадають у вічі, коли ви бачите їх.

По-перше, на Донбасі спостерігається величезне скорочення вогню. Ще цікавішим є те, що вогонь навколо трьох ключових українських оборонних міст за останні три дні дуже малий. (Сіверськ, Слов'янськ, Бахмут). Одначе, за російськими лініями зараз більше вогню, ніж за українськими. Це велика зміна", – зазначає професор і головний редактор журналу «Війна в історії» Філіпс О’Браєн.

karta2.jpg

Інтенсивність вогню (10–12 липня)

karta1.jpg

Інтенсивність вогню (7–9 липня)

Експерти зазначають, що російські окупанти зменшили кількість артилерійських обстрілів України після того, як ЗСУ з допомогою західного озброєння почали завдавати ударів по російських складах в тилу.

Читайте також: ЗСУ за десять днів знищили 16 ворожих баз, казарм і складів із боєприпасами

Водночас аналітики з Інститут вивчення війни (ISW) вважають, що зараз Кремль взяв оперативну паузу на фронті, щоб створити умови для масштабніших наступальних операцій, і готує економіку Росії до тривалої війни в Україні.

хід війни карти лінія фронту

Знак гривні
Знак гривні