Більше ніж танкова рота. Українські десантники за добу знищили 12 танків

ЗСУ продовжують знищувати техніку російських окупантів. Протягом минулої доби десантники ліквідували 12 танків, 5 БТР і одну вантажівку окупантів.

Про це повідомляє 80-та окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ.

"Надзвичайно результативним в плані знищення ворожої бронетехніки видалось 7 липня 2022 року для військовослужбовців 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

У результаті стрілецького бою, відбиваючи масований наступ противника на східному напрямку військові 80 бригади разом з доданими підрозділами знищили – УВАГА – 12 російських танків! А враховуючи те, що ще й 6 липня хлопці з левом на шевроні спалили танк загарбників, виходить, що за два дні боїв вони знищили більше ніж танкову роту", – йдеться у повідомленні.

292587431_398081429021063_4678960704086862158_n.jpg

За словами десантників, бій, що почався 7 червня, був важкий, потужний, драматичний. "Московські окупанти з самого ранку наче з ланцюга зірвались. Вирішивши погратись у “Курську дугу-2”, рушили на позиції ЗСУ танками, намагаючись вогнем і бронею проламати нашу оборону.

Та на будь-яку силу знайдеться інша сила. Десантники, прорахувавши дії ворога, зуміли підготуватись до зустрічі з танковою армадою. Їм влаштували “гарячий” прийом", – розповідають десантники.

Згідно з інформацією 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, перші два російські танки були знищені на початку наступу, коли вони потрапили в засідку. Наступна група танків була спалена за допомогою РПГ, NLAW, і “Джавеліна”. Ще два підбила артилерія.

"Але ворог вперто намагався лізти далі, плануючи захопити плацдарм та закріпитись. Щоб не допустити цього, 80 бригада у взаємодії з іншими десантно-штурмовими підрозділами ЗСУ та артилерією, продовжувала наносити ворогу вогневе враження. І така тактична взаємодія дала розкішний результат", – резюмують військові.

Протягом 7 липня десантники разом з іншими підрозділами ЗСУ ліквідували 12 танків, 5 БТР і одну вантажівку окупантів, зупинивши наступ російських військ.

Нагадаємо, що за даними Генерального Штабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення 24 лютого по 7 липня росіяни втратили 1637 танків, 3811 бойових броньованих машин, 828 артилерійських систем та 247 РСЗВ.

танки втрати ворога зсу знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні