Росіяни хотіли перерізати автошлях Бахмут – Лисичанськ, але зазнали втрат, – Гайдай

Українські війська стримують ворога на межі Луганщини та Донеччини – окупанти зазнають значних втрат, у чому зізнаються самі.

Про це повідомляє голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Росіяни щодня отримують наказ просуватися далі, не завжди його виконують, бо втрати в особовому складі дуже значні.

Про це зізнаються і полонені, і ті, хто спілкується з населенням в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Тільки за час штурму Лисичанська у ворога тисячі загиблих і поранених. Так, сил і засобів в них на порядок більше, але українська армія краще підготовлена та вмотивована. З’явиться більше далекобійної зброї – перевага ворога в особовому складі буде нівельована", – зазначає Гайдай.

photo_2022-07-06_08-11-29.jpg

Фото: Сергій Гайдай/Телеграм

Голова Луганської ОВА повідомив, що 5 липня росіяни хотіли просунутися до Донеччини, перерізати автошлях Бахмут – Лисичанськ, що пролягає повз Білогорівку, але під тиском ЗСУ ворог змушений був відійти.

"Поступово дається в знаки окупанту і несвоєчасне підвезення боєприпасів – завдяки влучності наших бійців, які за останні два тижні знищили декілька складів на окупованій території. Один із них днями палав у Кадіївці", – розповів Гайдай.

Водночас у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомляє про значні втрати ворога на краматорському напрямку під час його спроби наступу в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Білогорівка та Григорівка.

"На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів. Здійснив обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краснопілля та Богородичного. Наші захисники відбили ворожий штурм та відкинули окупантів назад у районі населеного пункту Долина. Противник веде штурмові дії поблизу Мазанівки, бої тривають.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші позиції з артилерії різних калібрів поблизу Берестового, Білогорівки, Травневого, Шумів і Нью-Йорка. Завдав авіаудару в районі Вуглегірської ТЕС. За підтримки артилерії вів штурмові дії у районі населеного пункту Новолуганське, успіху не мав, відійшов. Наші воїни зупинили ворожий наступ в районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини. Завдали окупантам втрат та відкинули назад. Противник намагається провести перегрупування", – описують оперативну обстановку на Донбасі у Генштабі ЗСУ.

битва за донбас хід війни втрати ворога

Знак гривні
Знак гривні