Український виробник безпілотників PD-2 відкриває виробництво в Польщі

Компанія UkrSpecSystems, яка виготовляє безпілотники PD-2, ухвалила рішення про відкриття офісу та налагодження виробництва в Польщі.

Про це вони повідомили на своїй сторінці у Facebook, інформує "Мілітарний".

Такий крок необхідний для гарантування забезпечення потреб українських військових. “Ми наважились на безпрецедентний крок і наразі переїжджаємо в новий офіс і налагоджуємо виробництво комплексів PD-2 у Польщі, спільно і за підтримки наших партнерів“, – повідомили в компанії.

В UkrSpecSystems зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну офіс компанії в Києві був частково пошкоджений. Тому тимчасові офіси та виробничі майданчики перевезли в західні області України.

"Упродовж останніх чотирьох місяців продукція ТОВ Укрспецсистемс активно використовувалась при веденні бойових дій", – додали в компанії.

O124razets-obl24ozhky-2.png

БПЛА PD-2 під час навчань 28 ОМБр. Грудень 2020. Фото: ЗСУ

PD-2 — це багатоцільові розвідувальні безпілотні комплекси, розроблені UkrSpecSystems. Це БПЛА з радіусом польотів у понад 200 кілометрів. Вітчизняний безпілотник має двигун внутрішнього згоряння. Сумарна протяжність маршруту польоту PD-2 (на одному баку) може сягати 1000 і більше кілометрів. Для злету PD-2 не завжди потрібна злітна смуга. Ці БПЛА мають можливість злітати вертикально.

Читайте також: “Повернись живим” придбав 10 безпілотних комплексів PD-2 українського виробництва (ВІДЕО)

Безпілотник використовує військові стандарти зв’язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти, що робить його стійким до перешкоджання як навігації, так і каналів керування.

бпла оборонпром україна-польща

Знак гривні
Знак гривні