Ракетна війна набирає обертів. Україні вкрай потрібні саме системи ПРО, – Повітряні сили ЗСУ

Ракетна війна зараз у розпалі. Росія щоденно обстрілює ракетами міста України, знищуючи інфраструктуру і вбиваючи багато людей. Щоб протистояти ударам по українських містах, Україні зараз вкрай потрібні саме системи протиракетної, а не протиповітряної оборони.

Сьогодні вночі російські війська вдарили по Білгород-Дністровському району Одеської області трьома ракетами Х-22, які запустили з напрямку Чорного моря. Одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, друга і третя – в бази відпочинку, повідомляє речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Станом на 8:30 ранку у результаті нічних ракетних ударів щонайменше 18 людей загинуло, серед них 2 дитини, ще понад 30 осіб отримали поранення, повідомляє заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголошує, що зараз Україні вкрай потрібна саме системи протиракетної, а не протиповітряної оборони, передає Радіо Свобода.

«Наша протиповітряна оборона є протиповітряною, а не протиракетною. Протиракетна оборона – це потужніші, сучасніші системи. Швидші ракети. Тобто для розуміння – ракета повинна збити ракету. Тактико-технічні характеристики мають бути вищими за цю ракету, яка летить на ураження наземної цілі. Власне це системи ПРО, які сьогодні є в Польщі, Румунії і які Росія дуже не хотіла бачити близько біля себе. Вони можуть збивати саме крилаті, балістичні ракети. Нам таке озброєння було б не просто корисним, воно нам вкрай необхідне», – розповів він.

За словами Юрія Ігната, високошвидкісні ракети Х-22, які російські війська, серед іншого, застосовували по ТРЦ "Амстор" у Кременчуці, випускають недалеко від кордону на півночі.

«Злітають Ту-22, підлітають у Курській області близько до кордонів України, не входять в дію нашої ППО і випускають ракети по північних і центральних областях. У нас є лічені хвилини для того, щоб зреагувати. Саме тому, коли ті літаки підіймаються в небо, – ми маємо розвіддані – ми оголошуємо сигнал повітряної тривоги на відстані, які можуть вразити ті літаки», – розповів він.

Але, за його словами, такі ракети зараз ЗСУ збити можуть «вкрай рідко».

злочини РФ обстріли міст ракетний удар росія терорист

Знак гривні
Знак гривні