На озброєння ЗСУ надійшли азербайджанські міномети “20N5” (ФОТО, ВІДЕО)

На озброєння українських військових надійшли міномети «20N5» азербайджанського виробництва.

Фотографії з мінометами оприлюднило інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform, повідомляє Мілітарний.

Повідомлено, що азербайджанські 82-мм міномети перебувають на запорізькому напрямку.

Відомо, що одні з цих мінометів «20N5» отримала бойова батарея українського лейтенанта на ім’я Кирило з позивним Тигр.

img_6292.jpg

82-мм міномет «20N5» азербайджанського виробництва на озброєнні ЗСУ

Нині на озброєнні батареї Тигра є міномети 60-мм «Камертон», радянські 82-мм «2Б9» та азербайджанські 82-мм «20N5». Основним завданням підрозділу є вогнева підтримка дій українських сил.

«За три місяці виконання завдань на передку таких цілей ми знищили сотні. Правда, танки важко з наших 82-йок підбити, ми їх лише поскубуємо, пошкоджуємо зовнішнє оснащення, рвемо гусениці, щоб інші завершували з ним початий діалог-розбірку, але танків на рахунку батареї ще немає», – розповів лейтенант.

Офіційно Азербайджан не постачає артилерійські системи Україні.

За джерелами у військових колах азербайджанського видання Caliber.Az, Азербайджан не постачав Україні міномети «20N5». Імовірно, що міномети азербайджанського виробництва опинилися в Україні завдяки країнам, яким Азербайджан їх офіційно продавав.

na-dovidku-1.jpg

82-мм міномет «20N5» – зброя піхотинців на рівні роти й батальйону, яка дозволяє завдавати ворогові суттєвої шкоди на дальності понад 5 км і підтримувати оборону ділянки або наступ на окремо взятому напрямку.

Завдяки застосуванню нових сплавів і композиційних матеріалів при виготовленні мінометних стволів та опорних плит, модель «20N5» отримала підвищені можливості для виконання завдань вогневої підтримки.

«20N5» легко розбирається на кілька частин і може переноситися вручну на перетнутій місцевості, розрахунком з 4 бійців.

Вага міномети – 47,5 кілограмів. Виробником заявлено, що загальна довжина ствола 1100 мм з максимальною дальністю стрільби у 4000 метрів.

зсу війна зброя

Знак гривні
Знак гривні