"Рамштайн-3": про що домовилися

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про підсумки третьої зустрічі у Брюсселі Контактної групи з питань оборони України: Україні нададуть більше озброєння, до формату "Рамштайн" приєдналися Грузія, Молдова та Еквадор.

Президент України Володимир Зеленський заяви, що за підсумками зустрічі у форматі "Рамштайн" прийшли хороші новини. "Очікуємо збільшення підтримки. Маємо чіткий сигнал, що оборонна підтримка України буде постійною", — сказав Зеленський у відеозверненні.

Водночас військовий експерт Микола Бєлєсков вважає, що підсумки третьої зустрічі Контактної групи з питань оборони України досить посередні. "Такий Рамштайн, після якого треба корвалол пити, знаючи, в яких умовах воюють наші козаки і що їм треба тут і зараз", — написав Бєлєсков.

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, яку саме зброю Україна отримає від Штатів, повідомляє Бабель:

Так, ідеться про:

Крім цього, Німеччина пообіцяла надати Україні три РСЗВ Mars, Словаччина — гелікоптери Мі-17, а Канада, Польща та Нідерланди — артилерію.

Міністр оборони США Ллойд Остін пояснив, що військова допомога зараз фокусується на тому, що потрібно Україні просто зараз, адже потреби на фронті змінюються кожної хвилин.

Голова Обʼєднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі заявив, що зараз цифри щодо кількості зброї дають перевагу Росії, але її військові стикаються із проблемами моралі, лідерства та постачання зброї та запасів. Також, за його словами, Росіяни використовують артилерію, щоб просто стріляти — без досягнення військових цілей. Українці, своєю чергою, використовують кращі артилерійські підходи для атак на росіян, аби ефективніше з ними боротись. Так, росіяни втратили уже близько 30% своїх усіх бойових ресурсів.

«Боротьба на Донбасі триває з 16 квітня. Росія повільно та непомітно просувається. Зараз під питанням Луганська область, де відбувається найбільше бойових дій. Так, 3/4 міста Сєвєродонецьк наразі окуповано, але Україна відвойовує вулицю за вулицею», — додав Міллі.

зброя союзники військова допомога рамштайн

Знак гривні
Знак гривні