Полонених "азовців" привезли в СІЗО Ростова-на-Дону й Таганрога – ЗМІ

Частину захисників Маріуполя з "Азовсталі", які здалися в полон російським військовим, помістили у СІЗО Ростова-на-Дону та Таганрога. Про це повідомляє Delfi з посиланням на ростовські видання "Дон24" та 161.ru.

Російський сайт "Дон24" посилається на інформацію "журналіста" RT (беремо в лапки, бо це радше пропагандист – "Тексти") Валентина Горшеніна, який супроводжував колону з полоненими, й вказує, що в Ростові-на-Дону полонених "азовців" розмістили в СІЗО № 1 на вулиці Горького (далі "журналіст" видає купу пропагандистської маячні про це СІЗО, яку ми не цитуємо з очевидних причин, – ред.).

Деяких бійців привезли до "імпровізованого фільтраційного центру" в селі Оленівка у "ДНР", зазначає росЗМІ.

Водночас інше ростовське видання 161.RU, посилаючись на "своє джерело у силових структурах" пише про переміщення низки українських полонених з "Азовсталі" у СІЗО Таганрога. "До нас привезли 89 людей, практично всі – комбатанти. З Таганрога їх розподілятимуть далі. В нашій області теж частина залишиться. Вони є зараз важливим об'єктом [для обміну]", – стверджує співрозмовник видання. Ростовський сайт зазначає, що може йтися про СІЗО-2 У Таганрозі, яке "навесні звільнили від арештованих".

Офіційно цю інформацію не підтверджували ані українська, ані російська сторона.

маріуполь війна азовці полон

Знак гривні
Знак гривні