Росіяни влучили по полігону Нацгвардії під Дніпром: 10 загиблих та 35 поранених – Корбан

Уночі та зранку російські війська обстріляли Дніпропетровщину. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Неспокійна ніч і неспокійний ранок. Маємо кілька «прильотів». Серйозні руйнування», — зазначив він.

За його словами, рятувальники розбирають завали та шукають людей.

Водночас керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан повідомив в ефірі каналу Дніпро TV, що Росія випустила ракети з Ростовської області по полігону Нацгвардії під Дніпром.

"Був приліт "Іскандера". За попередньою інформацією, загинуло 10 людей, 35 поранено. Пуск ракети був здійснений із Ростовської області. Було три ракети, одна з яких влучила в ціль. Це при тому, що військові намагалися дотримуватися всіх запобіжних заходів. Більшість особового складу була розосереджена територією полігону", — повідомив очільник тероборони.

Корбан уточнив, що за наказом Міноборони, армія не може концентрувати понад 20 осіб в одному місці.

Ремарка "Текстів": У матеріалі "Відомо про чотири випадки влучання ракет у тилові військові казарми. Командування не робить висновків" ми вже писали про те, що в умовах російських ракетних обстрілів наші бійці не повинні скупчуватися в одному приміщенні, вони мають квартирувати групами по 15-20 людей. Виходячи зі слів Корбана про наказ Міноборони, схоже, командування таки зробило висновки після авіаудару у Десні, від якого, за словами Зеленського, загинуло 87 осіб, утім глобально проблема безпечного розміщення військовослужбовців досі не розв'язана.

ракетний удар дніпро нацгвардія

Знак гривні
Знак гривні