Українські зенітні ракетні війська збили російський Су-34 на Харківщині (Радіоперехоплення)

Українська протиповітряна оборона збила російський винищувач-бомбардувальник Су-34 у Харківській області.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ, інформує "Мілітарний".

Повідомляється, що минулої доби українська авіація знищила близько 20 броньованих машин, а підрозділи зенітних ракетних військ Збройних Сил України збили російський бойовий літак над Харківщиною.

Авіація ворога була знешкоджена над тимчасово окупованою частиною України.

“18 травня ударна авіація Повітряних сил під прикриттям винищувачів завдала ударів по скупченню ворожої техніки. За попередніми даними знищено близько 20 броньованих машин, жива сила та боєприпаси ворога.

Підрозділами зенітних ракетних військ на Дніпропетровщині знищено крилату ракету, а на Харківщині – винищувач-бомбардувальник Су-34″, – йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Українські військові опублікували перехоплення радіообміну, які свідчать, що загорівся двигун російського літака і пілоти були змушені катапультуватися. Але з радіоперехоплення невідомо, чи вдалося їм це.

"Борт номер 1-6, пожежа лівого двигуна, увімкни вогнегасник... Борт номер 1-6, пожежа правого двигуна... Борт номер 1-6, відмова СДУ, перевір сигналізацію відмови, створи умови для катапультування", – повідомила система.

"Все тихо-тихо, не сіпайся... Давай... На курс. На курс який?.. Я збитий-збитий-збитий... Курс-курс-курс... Тихо. Стрибати будемо на двох? На трьох?... Куди? Прямо? Прямо, Паш?.. Дальність 30 до повороту... Тихо, тих-тих... А-а-а! Смикай!" – чути панічні слова пілота.

За даними військових, знищення російського винищувача-бомбардувальника Су-34 сталося поблизу міста Куп’янськ на Харківщині.

Про це, ввечері 18 травня, повідомив військовий Юрій Кочевенко у Twitter.

“Щойно, під Куп’янськом, Харківська область, ЗСУ знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Бо це є наше небо”, – написав Кочевенко.

Наразі доля екіпажу ворожого бойового літака невідома.

Bombarduvalnyky-Su-34.jpg

Бомбардувальники Су-34 ПКС Росії Фото з відкритих джерел

Су-34 – фронтовий бомбардувальник. Сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині. За даними розробників, він здатен використовуватись при будь-яких метеоумовах.

ППО втрати ворога харківщина знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні