Wolverines ("Росомахи"). Як народився ще один мем російсько-української війни

Видання Vice пише про ще один мем російсько-української війни – написи Wolverines ("Росомахи") на знищеній російській техніці, пояснюючи культурний контекст його появи.

Хтось малює спреєм для графіті слово «Росомахи» на знищеній російській техніці в Україні. Ймовірно, це посилання на класичний фільм часів холодної війни «Червоний світанок» про групу американських підлітків, які борються за захист свого маленького містечка в Колорадо після радянського вторгнення.

1650984728997-fqs2ijlxiacmbyy.webp

Як повідомляло видання Task&Purpose, одне з перших графіті з'явилося на Т-72, поміченому на українській дорозі 7 квітня. Відтоді графіті регулярно з'являються на підбитій російській техніці.

У фільмі "Червоний світанок" Радянський Союз вторгається в Америку, і глядачі спостерігають за тим, як група дітей чинить опір окупації, застосовуючи партизанську війну. Коли діти знищували радянську військову техніку, вони наносили на неї назву талісмана своєї школи – "Росомахи".

Колорадо та Україна дуже далекі одне від одного, але зображення танків, що згоріли на шосе, схожі в обох місцях. Це сюрреалістично та тривожно – бачити кадри із зони бойових дій, які так точно імітують голлівудський фільм.

Хтось в Україні, або, можливо, кілька людей використовують "Червоний світанок" як натхнення для маркування російської військової техніки. Ніхто напевне не знає, хто саме.

Подібно до "Привида Києва" та сили українського трактора, графіті "Росомахи" стали мемом війни. Можливо, ми ніколи не дізнаємось, хто наносить написи на російську броню, але ми знаємо, що вони бачили "Червоний світанок" і вміють використовувати поп-культуру таким чином, що це знаходить відгук на Заході, особливо в американців.

меми культура війна

Знак гривні
Знак гривні