Байден запропонував Конгресу закон про конфіскацію російських активів для України і попросив про додаткову допомогу Україні

Байден направив до Конгресу закон щодо конфіскації активів російських олігархів. Вилучені активи будуть направлені до України для подальшого подолання наслідків війни проти російських окупантів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова Байдена.

"Я направляю цілий пакет, який має підкріпити наші зусилля, спрямований проти російських олігархів... Слід конфіскувати власність, пов'язану з російською клептократією. Ми зробимо все, щоб вилучені активи спрямовувалися на подолання наслідків війни в Україні", – заявив президент США.

Також Президент США оголосив про направлення до Конгресу додаткової заявки на надання допомоги Україні. Американський лідер сподівається, що конгресмени швидко розглянуть пропозицію Білого дому.

Він запевнив, що США продовжать гуманітарну та економічну підтримку України. За його словами ця допомога передбачає постачання ще більше артилерії, протитанкових комплексів і систем протиповітряної оборони.

"Я сподіваюся, що Конгрес найближчим часом розгляне цю заявку. Сподіваюся, що демократи та республіканці підтримають український народ", – додав президент США.

Раніше видання Washington Post повідомляло, що Джо Байден хоче збільшити допомогу Україні в протистоянні з Росією на 33 млрд доларів.

допомога україна війна сша

Знак гривні
Знак гривні