Російські війська завдали руйнувань щонайменше 59 спорудам духовного значення (Карта, фото об'єктів)

Війна Росії проти України завдала руйнувань щонайменше 59 спорудам духовного значення в щонайменше 8 областях України, – повідомило Міністерство культури України, опублікувавши фотографії пошкоджених об'єктів з детальною інформацією, де і коли саме це сталося (зі світлинами можна ознайомитися тут).

"У той час, як пропагандисти кремля цинічно прикривають власні імперські амбіції тезами про «захист православ’я», агресивна атака російських військ руйнує православні храми та інші святині релігійних спільнот України. 

З 24 лютого постраждали вже щонайменше 59 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській. Переважна більшість із них ‒ православні храми. Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій

Інтерактивна карта дає змогу побачити всі постраждалі об’єкти та вибрати візуалізацію за релігійною спільнотою ", – йдеться у повідомленні.

1648220200-9132.png

21 березня атакою окупантів пошкоджено Храм Святителя Миколи Чудотворця в Авдіївці

"Інформацію, зокрема світлини, про ушкодження культових споруд та інші наслідки вторгнення РФ до України для релігійних спільнот просимо надсилати на religion@dess.gov.ua. Контактний номер: +380 97 705 38 57.

Також заохочуємо реєструвати свідчення на ресурсі Міністерства культури та інформаційної політики України для документування воєнних злочинів проти людяності та об’єктів культурної спадщини, скоєних армією росії: https://culturecrimes.mkip.gov.ua. Переглянути зафіксовані воєнні злочини на цьому ресурсі можна тут".

руйнування російсько-українська війна воєнні злочини

Знак гривні
Знак гривні