«Биндеровцы», «п'яний» Хрущов подарував Крим Україні, а Зеленський в 2008 році змінив Конституцію та заборонив російську мову. Або про що дітям розповідають в російських школах

Після 24 лютого у російських школах проходять уроки про так звану «спецоперацію» Росії, під час яких вчителі мають пояснити дітям сенс воєнних дій в Україні. Російська журналістка закритого у РФ телеканалу "Дождь" Маша Борзунова розповіла про такий урок в одній російській школі.

Міносвіти 14 березня прозвітували, що 3 березня всеросійський відкритий урок під назвою «Захисники світу» переглянули понад п'ять мільйонів школярів. І це, враховуючи розвиток подій, не кінець. Уроки про «спецоперацію» в Україні проходять у багатьох російських школах. Теми, на які вчителі мають говорити зі школярами, звучать так: «Герої нашого часу», «Братство народів», «Доросла розмова про мир».

Борзунова розмістила аудіозапис уроку та зазначає, що версії події, про які розповідала вчителька, позаздрила б навіть пропаганда.

На початку свого уроку вчителька згадує дитинство в одному з сіл України та розповідає про «биндеровцов», про які вона знає не з чуток. Ці «биндеровцы» зараз і захопили Україну, і саме з ними там «бореться» російська армія. Згадує вчителька і про розпад Радянського Союзу: на її думку, Україна, Росія та Білорусь вирішили «відокремитися» від СРСР, причому, мабуть, через борги. Згадує вона і Крим: за словами вчительки, колишній генсек СРСР Микита Хрущов «п'яним» віддав Крим Україні.

Вчителька вважає, що Зеленський прийшов до влади через те, що його бізнес опинився у боргах, і йому довелося таким чином «розплачуватись», а справжній керівник України – український олігарх Ігор Коломойський. Війна в Україні, за версією вчительки, триває з 2008 року, тому що тоді Зеленський «оголосив нову Конституцію», яка забороняла російську мову, і з цим не погодилися у Донецькій та Луганській областях. Про 2008 рік учителька повторює кілька разів, хоча Володимир Зеленський став президентом України лише у 2019 році.

Один учень, який був присутній під час уроку, зазначив, що діти відреагували по-різному: «Багато хто дотримується такої ж думки, як вчителька. А багато хто сприймає як жарт, ну а ті, хто, можна сказати, проти системи, на цю тему не говорять, бо можуть виникнути якісь розбіжності та проблеми».

росія війна фейк пропагада

Знак гривні
Знак гривні