Солдатів строкової служби залучать до оборони лише в разі бойових дій на раніше мирній території, – ЗСУ

На період мобілізації звільнення військовослужбовців строкової служби, як і призов на строкову службу, не здійснюється

Солдатів строкової служби буде залучено до оборони держави лише в разі бойових дій на раніше мирній території. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач.

"Військовослужбовці строкової служби, як правило, проходили службу в частинах забезпечення у тилових районах бойових військових частин. До завдань у зоні Операції об'єднаних сил їх не залучали, тому й зараз їх спеціально до цієї зони ніхто не спрямовує. Але можуть складатися обставини, коли й на вже вчорашній мирній території будуть бойові дії – ці військовослужбовці на рівні з усіма будуть залучені до оборони цих військових частин та оборонятимуть нашу державу зі зброєю в руках", – сказав Горбач на брифінгу в українському медіацентрі в Києві у вівторок, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Він наголосив, що на період мобілізації звільнення військовослужбовців строкової служби, як і призов на строкову службу, не здійснюється.

"Загалом проходження строкової військової служби на період воєнного часу законодавством нічим не відрізняється", – уточнив Горбач.

Джерело: https://censor.net/ua/n3325333

зсу війна армія

Знак гривні
Знак гривні