Вступ України до ЄС підтримують більшість німців, французів та італійців

"Європейська правда" має у розпорядженні дані опитування, яке було проведене у Німеччині, Франції, Італії та Польщі. Масштабне опитування, проведене одночасно у 4 державах ЄС, у тому числі в трьох "євроскептичних" державах, засвідчило історично високу підтримку членства України в ЄС громадянами цих держав.

Найменшим виявився рівень підтримки у Франції, але й там він високий - 62% громадян підтримують вступ, 38% виступають проти. У Німеччині підтримка вступу є суттєво вищою, 69% заявили про те, що виступають за членство України в ЄС. У Італії, яка має імідж проросійської держави, прибічників вступу ще більше, 71%, і відповідно противників 29%.

За рахунок ще більшого рівні підтримки на сході Європи (у Польщі – 91%) дослідники вважають, що загальноєвропейська підтримка перебуває на рівні приблизно 71%.

Крім того, 68% європейців після почату російської агресії схиляються до більшої безпекової інтеграції ЄС – створення так званої "європейської армії". У "західній трійці" підтримка спільної армії є найнижчою у Італії (59%), у Німеччині та Франції вона склала 66-68%.

євроінтеграція єс

Знак гривні
Знак гривні