РосЗМІ повідомили про вибух у центрі окупованого Донецька

Раніше західна розвідка попереджувала про спроби Росії сфабрикувати привід, аби звинувачувати Україну в "агресії" якраз на тлі російського накопичення військ на кордонах України.

Російські ЗМІ повідомили про "потужний вибух" у центрі окупованого Донецька, за "кілька десятків метрів від будівлі уряду ДНР", - передає УП. Водночас джерела "Української правди", які живуть у центрі міста, кажуть, що нічого не чули.

Після повідомлення про "потужний" вибух російське видання пізніше уточнило, що вибухнув автомобіль на парковці біля "будинку уряду ДНР".

Саме перед цим маріонетки на Донеччині та Луганщині оголосили евакуацію цивільних до Росії.

Одразу потому в окупованому Донецьку лунало виття сирени цивільної оборони на тлі істеричного заклику ватажка бойовиків до загальної евакуації.

При цьому в останні два дні саме гібридні сили РФ обстрілюють підконтрольну Україні територію:

Untitled_n02TmDT.original.jpg

Читайте про операції під фальшивим прапором в історії

Україна не планує наступальної операції на Донбасі, бо це повʼязане з небезпекою для життя цивільного населення.

Про це 18 лютого заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

«Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності. Надану мною інформацію підтверджують і в ОБСЄ. Вкотре повторюю – військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України. Єдиний прийнятний для нас варіант деокупації наших людей і територій – політико-дипломатичний», – ідеться у зверненні головнокомандувача.

вибух ескалація донецьк провокації

Знак гривні
Знак гривні